Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls menu_set_active_trail() függvényben (/home/balatonv/domains/balatonvizilabda.hu/public_html/includes/menu.inc 2404 sor).

TAO

A BALATON VÍZILABDA KLUB SIKERES TAO PÁLYÁZATA (2012-2013)

A sporttal összefüggő egyes törvények módosításáról szóló 2010. évi LXXXIII. törvény elfogadásával a 2010. május közepén megalakult új Országgyűlés megalapozta a magyar sportfinanszírozás rendszerének átalakítását, megújítását, megnyitva ezzel új, az elmúlt évtizedekben kiaknázatlan források bevonásának lehetőségét a magyar sport fejlesztése érdekében
2011. július 1-jétől vált alkalmazhatóvá az a jogszabályi rendelkezés, amely alapján a társasági adó hatálya alá tartozó társaságok, vállalkozók adójuk legfeljebb 70%-ig terjedő mértékben támogathatják az ún. „látvány-csapatsportokat”, köztük a vízilabdát. A támogatáson keresztül a magyar vízilabda, labdarúgás, kézilabda, kosárlabda és jégkorong  sportok  jelentős fejlesztési forrásokhoz juthatnak.

Egyesületünk, a balatonfűzfői Balaton Vízilabda Klub 2012. szeptemberében kapott értesítést a 2012. áprilisban benyújtott, Magyar Vízilabda Szövetség által elbírált TAO pályázat sikerességéről a mellékelt Támogató Határozat formájában. A támogató határozat értelmében a BVK 14.060.950 Ft támogatás befogadására vált jogosulttá, hogy a mellékelt adatlapon található 16.345.500 Ft értékű sportfejlesztési programját megvalósítsa.

Sportfejlesztési programunk összhangban áll a Magyar Vízilabda Szövetség stratégiájával, és az alábbi rövid távú célkitűzéseket tartalmazta:

  • Edzés feltételek javítása / Edzők alkalmazása, megfelelő díjazása
  • Edzés feltételek javítása / Eszközök, sportfelszerelések vásárlása
  • Edzés feltételek javítása / Edzőtáborok, Strand vízilabda tornák, edzőmeccsek szervezése a bajnoki szerepléseken felül
  • Toborzás, taglétszám növelése
  • Tagdíj csökkentés
  • Pályabérlés lehetőségeinek fejlesztése
  • Taglétszám növelése/ Balatonfüredi bázis kiépítése
  • Infrastrukturális beruházás (Busz vásárlás)
  • Versenyeredmények javítása

Programunk megvalósításához 13.920.291 Ft támogatáshoz sikerült hozzájutnunk, a mellékelt támogatói listán szereplő cégeknek köszönhetően. Az önrészt az egyesület a beszedett tagdíjakból biztosította.  A pályázatot nagyjából  90 %-ban tudtuk megvalósítani 2013. június 30-ig, az előírt határidőig,  a mellékelt táblázatnak megfelelően.